Belföld

Megúszhatja a gyilkos a jégkaparós emberölést

Megúszhatja a gyilkos, nem indul új nyomozás a jégkaparós emberölés ügyében – tudta meg az RTL Híradó.

A korábbi vád szerint hat éve bottal és jégkaparóval ölte meg párját egy férfi a XIII. kerületi Turóc utcában, egy romos téglaépületnél, amit a benne élő hajléktalanok csak Laposnak neveztek. Az orvosszakértő azt állapította meg, hogy legalább 15 percen keresztül ütötte-rúgta a nőt, több mint 50 sérülést okozott neki, most úgy néz ki, mégis szabadlábon élheti tovább az életét.

A román férfi első-, majd később másodfokon is felmentették, mert a bíróság szerint nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy ő ölte meg a nőt. A vádlott végig tagadott, a vallomásában azt mondta, a gyilkosság előtt több üveg bort ivott, majd gyógyszereket vett be, ezért nem emlékezett semmire. Állítása szerint reggel kelt fel, akkor látta mi történt.

Egy tanú miatt, aki a vádlott zárkatársa volt, és azt állította, a férfi bevallotta neki a gyilkosságot, nemrég perújítást kezdeményezett az ügyészség, de a bíróság ezt elutasította. Most a vádhatóság úgy döntött, nem fellebbeznek, de a nő gyilkosát így valószínűleg soha nem fogja elítélni a bíróság, ahogy mást sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik