Belföld

Egymilliót fizetett, hogy bejuttassa rehabra a beteg fiát, de csak időpontig jutott

Getty Images
Getty Images

Vádat emelt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség azzal a helyi nővel szemben, aki több mint egymillió forintot csalt ki az ismerősétől azzal a hamis ígérettel, hogy bejuttatja egy bentlakásos rehabilitációs intézetbe a pszichiátriai beteg fiát.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a kiskunfélegyházi nő jogtalan haszonhoz akart jutni 2021 nyarán, ezért azzal hitegette a nőismerősét, hogy mielőbbi elhelyezést intéz a nagykorú, pszichiátriai beteg fiának.

A vádlott különböző összegeket csalt ki az anyától arra hivatkozva, hogy lefizet egy pszichiátert és a kollégáját a magánrendelésükön. A csaló nő a pénzeket azzal a hamis ígérettel vette át a becsapott asszonytól, hogy majd a magánrendelésen átadja az egyik orvosnak.

A terhelt valóban meg is jelent az említett szakorvos rendelőjében, de ott csak időpontot egyeztetett és a kicsalt összegeket megtartotta magának.

A kiskunfélegyházi nő arra is rávette az anyát egy hét múlva, hogy személyi kölcsönt vegyen fel annak érdekében, hogy az intézménybe való felvételről döntő személyt lefizesse és a fia biztosan felvételt nyerjen az otthonba. A csaló ezt a kölcsönből finanszírozott összeget is megtartotta.

Ezután további ügyintézés hamis ürügyével még újabb összeget vett át a csaló, aki ezzel együtt több, mint 1,1 millió forinthoz jutott egy hét alatt. Az átvert nő polgári jogi igényt jelentett be, hogy megtérüljön a kára.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a csalóra azzal, hogy kötelezzék a sértett kárának a megtérítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik