Belföld

Befeszült a Fidesz: Karácsony felrúgja a megállapodást, amikor a Lánchíd autómentességéről szavaztat

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu

A Lánchíd 6 milliárd forintos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig az volt, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot – reagált a Fidesz budapesti szervezete a főpolgármester szerdai bejelentésére.

Megírtuk, Karácsony Gergely saját közösségi oldalán jelentette be, hogy miről fog szólni a Budapesti Lakógyűlés 3., illetve 4. kérdése. Szerdai videójában a főpolgármester az utolsó két kérdést ismertette: mindkettő a Lánchídról szól majd. „A budapestieken múlik, mi lesz a sorsa a Lánchídnak” – mondta a főpolgármester. Hozzátette: „a híd felújítása a költségkereteken belül, a terveknél gyorsabban halad, és ez Magyarországon különleges, sőt, talán egyedülálló dolog. (…) A híd hamarosan elkészül, de a kormány egyetlen forintot sem utalt a megígért összegből.”

Karácsony jelezte, a lakógyűlés harmadik kérdése a kormány ígéretének betartatásáról a Lánchíd felújításához való hozzájárulásról, a negyedik a megújult, megszépült Lánchíd forgalmi rendjéről szól.

Utóbbival kapcsolatban állást is foglalt Karácsony: „én a haladásra fogok voksolni. A dugómentes Lánchídra, ahol ma több embert, sokkal gyorsabban szállítanak a buszok.” Hozzátette: az is az autómentes Lánchíd mellett szól, hogy a híd felújítása óta csökkent Budapesten a torlódások mértéke, és csökkent a budapesti hidak összforgalma is.

A fővárosi Fidesz erre reagálva azt a kérdést tette fel az MTI szerint, hogy Karácsony Gergelyben “mégis hol volt ez a nagy egyeztetési kedv” a rakpart önkényes lezárása vagy a bicikliutak szakmai egyeztetés nélküli felfestésekor?

A Lánchíd 6 milliárdos kormányzati támogatásának feltétele mindvégig az volt, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot – hangsúlyozták.

Az erről szóló megállapodást Karácsony Gergely saját kezűleg írta alá. Most fel akarja rúgni ezt a “közösségi lakógyűlésre” hivatkozva – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik