Belföld

A legfőbb ügyész feljelentésnek vette az erdő nélküli lombkoronasétányról érkezett kérdést

Írásbeli kérdéssel fordult Vadai Ágnes, a Demokratikus koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez. Az ellenzéki képviselő azt kérdezte:

Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkorona sétány uniós támogatásának felhasználása?

Vadai arra a beruházásra gondolt, ami a Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván márciusban került az érdeklődés középpontjába. Kiderült, hogy a településen 60 millió forint uniós támogatást nyertek el lombkoronasétány létrehozására, ám annak építésével párhuzamosan tarra vágták az azt körülvevő erdőt.

A kialakult helyzetért a község polgármestere, Filemon Mihály leginkább az uniós döntéshozókat hibáztatta, mondván, későn bírálták el a már 2017-ben beadott pályázatot, közben pedig az erdő vágásérett lett. A településvezető hozzátette ugyanakkor, hogy a beruházásnak nem volt feltétele, hogy erdő is legyen a lombkoronasétány körül. Filemon ígéretet tett rá, hogy rövid időn belül elkezdik betelepíteni a sétány körül kivágott erdőt „gyorsan növő” fákkal.

Polt Péter írásban válaszolt Vadainak. A parlament honlapján közzétett dokumentum szerint a legfőbb ügyész Vadai kérdését tartalmilag feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának továbbította. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Közben kedden derült ki, hogy egy hangfelvétel tanúsága szerint kirúgással fenyegetett a polgármester egy közalkalmazottat, mert nevetett az erdő nélküli lombkoronasétányon.

Kapcsolódó
Egy hangfelvétel szerint kirúgással fenyegetett a polgármester egy közalkalmazottat, mert nevetett az erdő nélküli lombkoronasétányon
Filemon Mihály berendelte az irodájába a nőt, mert az nevetős smiley-val reagált a lombkoronasétány ügyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik