Belföld

Egy hangfelvétel szerint kirúgással fenyegetett a polgármester egy közalkalmazottat, mert nevetett az erdő nélküli lombkoronasétányon

Filemon Mihály / Facebook
Filemon Mihály / Facebook

Nem telik el nap úgy, hogy ne történne valami Nyírmártonfalván, a hírhedt erdő nélküli lombkoronasétány otthonában. Tegnap reggel még arról írtunk, hogy a település polgármestere lezáratta a sétányhoz vezető utat, amelyen ma már a „Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos” felirat díszeleg, ma pedig Hadházy Ákos jelentkezett egy hangfelvétellel, amit állítása szerint egy nyírmártonfalvai közalkalmazott készített, akit kirúgással fenyegetett meg a polgármester, Filemon Mihály.

Mindennek az oka az volt, hogy a felvételt készítő nő állítólag egy nevetős smiley-t kommentelt egy kép alá, amin a lomb nélküli lombkoronasétány volt látható. A polgármeser telefonon rendelte be magához a nőt, előre jelezve neki, hogy „le kéne venni a röhögös fejet”. A felvételen hallható, amint a polgármester állítólag azt tanácsolja a nőnek, hogy „picit gondolkozzon el azon, hogy mit csinál”, majd berendelte az irodájába, ahol majd meglátják, hogyan tovább.

A találkozóról is készült hangfelvétel, ám ott túl sok érdemi nem hangzik el. Filemon ugyanis már a legelején arra kérte a nőt, hogy tegye ki a telefonját az asztalra, de mivel ő ezt többszöri felszólításra sem tette meg – kiemelve, hogy nem céges telefon van nála, hanem a sajátja – a polgármester az útjára is engedte.

Viszontlátásra. Papírokat küldöm

– köszönt el a polgármester, bár Hadházy megjegyzi, hogy a nő még nem kapott írásos értesítést az elbocsátásáról.

A képviselő elmondása szerint nem a felvételen hallható nőtől kapta a felvételt, de miután elutazott Nyírmártonfalvára, felkereste a nőt, egy „nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyukát”, aki megerősítette neki az elhangzottakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik