Belföld

Megszólalt a közmunkás, akit behívatott a polgármester, mert nevetett az erdő nélküli lombkoronasétányon

Irodájába hívatott egy közmunkást Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester, miután a nő nevetős szmájlival reagált egy Facebook-fotóra, amit egy ismerőse készített a polgármester lombok nélküli lombkoronasétányánál. Mint megírtuk korábban, a nő úgy érezte, hogy a településvezető kirúgással fenyegeti, és felvételt is készített a beszélgetésekről.

A szociális gondozó, akit közmunkásként foglalkoztat az önkrományzat, az ügyben az RTL Híradójának nyilatkozott. A történtekről azt mondta,

Vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni.

Arról a Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván létesült beruházásról van szó, amiről kiderült, hogy annak megépítéséhez 60 millió forintos uniós támogatást nyertek, de az építéssel párhuzamosan tarra vágták az azt körülvevő erdőt.

Mint mondta, húsvét vasárnap este hívta fel őt a polgármester, aki jelezte, hogy le kéne venni a röhögös fejet, valamint be kellene mennie az irodába. Egyben figyelmeztette, hogy gondolkodjon azon, hogy mit csinál. A nő szerint ez fenyegető volt, ezért a keddi találkozót is rögzíteni szerette volna, azonban a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester azt mondta, hogy mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat.

A szociális gondozó akkor úgy gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott semmilyen papírt tőle. Az esetről készült hangfelvételeket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozta először nyilvánosságra, aki azt mondta,

Innentől kezdve Nyírmártonfalva már nem csak az európai uniós pénzek elherdálásának a jelképe, hanem a fideszes hatalmi arroganciának is a jelképe.

Az önkormányzat által foglalkoztatott nő azt szeretné, hogy a polgármester ne tehessen ilyet másokkal. Azt mondta:

Azt szeretném, hogy a polgármester ilyen szinten ne tehesse ezt meg az emberekkel. Nemcsak velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni másfele dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak.

A polgármester kedden nyilatkozni nem akart a csatornának, de azt mondta Híradónak, hogy belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik.

Közben kiderült az is, hogy az erdő nélküli lombkoronasétány ügyében Vadai Ágnes ellenzéki képviselő érdeklődött a legfőbb ügyésznél. Azt kérdezte, hogy szabályosan használták fel az EU-s pénzeket a tarra vágott erdőnél épített sétány építésénél. Polt Péter a kérdést feljelentésként értékelte, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi igazgatóságára továbbította azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik