Belföld

Csepel exfideszes alpolgármestere: Németh Szilárd előrehozott választást próbál kicsikarni

MTI
MTI

Ábel Attila, a csepeli önkormányzat Fideszből kizárt alpolgármestere szerint Németh Szilárd rezsibiztos, országgyűlési képviselő a csepeli önkormányzat ellehetetlenítését tűzte ki célul maga elé, hogy „bármi áron előrehozott választást kényszerítsen ki”.

A Németh által vezetett Fidesz-szervezet egy hónapja jelentette be, hogy az önfeloszlatás után megtörtént az újjáalakulás. A március végi közlemény szerint mindenkit felvettek, aki újrajelentkezett, a kivétel két korábbi szövetségese, Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester és Ábel Attila volt, akik hiába adták be ismételt tagfelvételi kérelmüket, azt a választmány elutasította. A bejelentéssel véglegessé vált a rezsibiztos szakítása egykori párttársaival és barátaival, és a kormánypárthoz egyébként lojális kerületvezetés szokatlan politikai helyzetbe került.

A csepeli önkormányzat Fidesz-frakciója ugyanis szintén Németh Szilárd felügyelete alá került – szemben az exfideszes polgármesterrel és helyettesével.

Ábel beszámolója szerint annyira szoros a felügyelet, hogy a márciusi testületi ülésen az országgyűlési képviselő személyesen is megjelent. Németh az ellenzéki képviselők háta mögül SMS-ekkel, fejrázással és bólogatással irányította a frakció szavazásait.

Időnként jelbeszéddel is próbálkozott – de az láthatóan nem ment sem neki, sem Bercsik Károly frakcióvezetőnek

– írta Ábel a Facebook-oldalán.

A hét elején megtartott legújabb, áprilisi testületi ülésre a rezsibiztos nem ment el, de a Fidesz-frakció önállóan is „turbóellenzékként” lépett fel – ezt már a Csepelinfo írta. A helyi blog szerint a Fidesz-frakció nem fogadta el a közterületek rendjéről szóló előterjesztést, majd a nyári napközis táboroztatásra is nemet mondott. A lap szerint ez „teljes mértékben ellentétben áll a Fidesz országosan és az önkormányzatokban elfogadott családbarát politikájával”.

Azt írták, hogy végül csak azért mehetnek a csepeli gyermekek idén napközis táborba a Kis-Duna partjára, mert az előterjesztést a polgármester és az alpolgármesterek mellett a DK, a Momentum, az MSZP képviselői, valamint a független Kovács Dávid és az LMP-s Tóth Sándor is megszavazta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik