Belföld

Részben fizetős parkoló épül a Libegőnél, a volt kemping területén

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Munkagépek dolgoznak a 2021 nyarán bezárt, előtte több mint 30 évig üzemelő volt zugligeti Niche Kempingben. A korábbi táborhely egy részét már jó ideje parkolóként használják az autósok, leginkább hétvégenként, amikor a Libegőt elárasztják a kirándulók.

Az XII. kerületi Önkormányzat a 24.hu-nak küldött válaszában azt írta, hogy a területen ideiglenes parkoló épül 60 parkolóhellyel, amelyek közül négy mozgáskorlátozottaknak fenntartott lesz.

Megfogalmazásuk szerint a területet felújítják, a használaton kívüli, bontásra ítélt kisebb épületeket elbontják, elszállítják. „A felújítás célja, hogy rendeződjön a főleg hétvégéken jellemző kaotikus parkolási helyzet, ami sajnos sokszor azt is jelenti, hogy a Libegőhöz autóval látogatók szabálytalan, természetkárosító módon az erdőbe, zöld területre parkolnak” – írták. A válasz alapján

a parkoló a Normafánál korábban megépült, új parkolóhoz hasonlóan hétvégén fizetős lesz.

Kérdeztük az önkormányzatot a Libegő felújításáról is, de ezzel kapcsolatban csak annyit írtak, hogy nem rendelkeznek új információval.

Ahogy arról korábban részletesen beszámoltunk, a Libegőt 3,6 milliárd forintból tervezték felújítani. Az új Libegő ugyanúgy egyköteles, körforgalmú pályán haladna majd, mint a jelenlegi, és 76, egymástól közel 30 méterre elhelyezkedő, 4 személyes szék menne rajta körbe-körbe. Legalábbis ezek voltak a tervek, de a felújítás nem kezdődött el, és egyelőre nem is utal semmi arra, hogy a közeljövőben nekilátnának a munkának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik