Belföld

Újság és csokoládé sem lesz a postákon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ezekben a napokban sorra értesíti a Magyar Posta hírlapüzletága a kiadókat: 2023. május 31-gyel a „működés racionalizálása okán a hírlapok értékesítése megszüntetésre kerül a postai hálózatban” – értesült a Magyar Hang. Ez azt jelenti, hogy a postákon június elsejétől egyáltalán nem lehet majd újságot vásárolni.

A lap úgy tudja, a postaboltok is bezárnak, vagyis csokoládét vagy más terméket sem lehet majd ott vásárolni, kizárólag a hagyományos postai szolgáltatásokra koncentrálnak majd. A Magyar Hang szerint a döntéssel 546 postán szűnik meg az újságok értékesítése, és ezeken a helyeken több mint 600 féle hírlapot értékesítettek.

A lap úgy tudja, a postákon hetente több tízezer különféle sajtóterméket adtak el, így júniustól jelentősen szűkül a magyar sajtó értékesítési lehetősége. Arról, hogy a hírlapforgalmazás mekkora pénzt hozott a Postának, csak 2019-es adatot talált a Hang: akkor 8,6 milliárd forint bevételük volt erről a területről.

A Posta honlapján arról írnak, hogy több mint ötven éve végeznek ilyen tevékenységet kimagasló szakmai tapasztalattal. Az állami vállalat 2021 júliusától megszüntette a napilapok kézbesítését, azóta a kormánypárti sajtót tömörítő Médiaworkshöz tartozó cég vette át a feladatot.

Kapcsolódó
Újabb posták zárhatnak be, kisebb lehet a feladott csomag
A kormány salátatörvénye szerint elég lenne 30 ezer lakosra egy hivatal. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik