Belföld

Felemelték a dunaújvárosi férfiakat kalapáccsal, vascsővel félholtra verő bűnözők büntetését

Súlyosabb büntetést szabott ki a Győri Ítélőtábla arra a két férfire, akik 2019 decemberében kalapáccsal, vascsővel és sodrófával vertek félholtra két dunaújvárosi férfit. A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint egy egyik férfi büntetést 16 évre, a másikét pedig 14 év fegyházra emelték fel az elsőfokon kiszabott 13, illetve 12 éve helyett.

A két férfi az ominózus napon ittasan megjelent egy ismerős család dunaújvárosi lakásánál. Beengedték őket, azonban a beszélgetés vitává, majd lökdösődéssé fajult. A lakásból kitolták a férfiakat, akik kijelentették, hogy később felfegyverkezve jönnek vissza és megölik az ott tartózkodókat. A lakók bezárták az ajtót és értesítették a rendőrséget. A rendőrjárőr a helyszínen megjelent, de intézkedés nem történt.

A támadók néhány óra múlva valóban visszamentek, de már kalapácsot, sodrófát és vascsövet is vittek magukkal. Berúgták az ajtót, majd dulakodni kezdtek a lakásban tartózkodó két férfival. Ennek során az utcára kerültek, ahol az ütéseik miatt földre került, magatehetetlenné vált embereket durva módon ütlegelték a náluk lévő eszközökkel.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy az egyik lakó szólt, hogy értesíti a rendőröket, ezért az elkövetők elmenekültek a helyszínről. A bántalmazás következtében mindkét áldozat életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, egyikőjük a bal szemére is megvakult.

A táblabíróság egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, és felemelte a bűnözök büntetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik