Belföld

Semjén Zsolt mélységesen ellenezné, ha békemenetet szerveznének a pápalátogatás alatt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A pápa látogatásával kapcsolatban hozott intézkedésekről számolt be Semjén Zsolt. A Blikk beszámolója szerint a sajtótájékoztatón a miniszterelnök-helyettest arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Bayer Zsolt kormánypárti publicista – aki korábban demens vénembernek nevezte a pápát – most azt mondja, legyen egy béke melletti demonstráció a pápalátogatás alatt.

Bayer Zsolt a gyermekkori barátom, és noha én a barátaimat soha nem tagadom meg, nem is vagyok a szóvivőjük. Bayer Zsolt is önálló személyiség. Ráadásul az sem igaz, hogy békemenetet hirdetett, hanem azt mondta: fontos lenne, hogy akik a békemeneten szoktak részt venni, most menjenek el a szentmisére

–  válaszolta Semjén, hangsúlyozva, hogy nem szeretnének politikai üzeneteket a pápalátogatáskor. Semjén arra kérte a tegnap negyedszer is kordont bontó politikusokat, hogy ők is jöjjenek el a szentmisére.

Még egyszer: nem szerveződik békemenet, ha ilyen lenne, mélységesen ellenezném

– nyomatékosított a KDNP elnöke.

Ferenc pápa április utolsó hétvégéjén Magyarországra látogat. A katolikus egyház feje három napos itt tartózkodása alatt több nyilvános és nem nyilvános eseményen is részt vesz majd, Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik majd, április 30-án pedig ünnepi szentmisét tart a Kossuth téren. Ez utóbbi alkalomból szeretné meglepni Bayer a pápát, mondván „legyen ez egy békemenet”, „legyünk rettenetesen sokan”.

Bayer később a blogján tisztázta a kijelentését. Leszögezte: nem hirdetett békemenetet, dacára annak, hogy „már az összes hülye megírta”. „Annyit mondtam, legyünk ott nagyon sokan, jöjjenek azok is minél többen, akik békemenetre szoktak járni” – pontosított a publicista, aki szerint a „balos-libernyák sajtómunkások és gazemberek” akartak zavart kelteni azzal, hogy szándékosan félreértik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik