Belföld

Húsz évet kértek az orosztonyi férfire, aki leszúrta és elásta a barátját, miután nem szexelt vele

police.hu
police.hu

Minősített emberölés miatt állítja bíróság elé a Zala Vármegyei Főügyészség azt az 55 éves orosztonyi férfit, aki 2021 decemberében hasba szúrta a barátját, majd elásta a kertben.

Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi nem ismerte be a bűnösségét a nyomozati szakban. Az ügyészség húsz év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kért a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mégis beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról is.

Az 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyban volt a másfél évtizede hajléktalan férfivel, aki rendszeresen nála húzta meg magát. A lakhatásért cserébe a férfi rendszeresen vett élelmiszert és alkoholt a házigazdának. A két férfi gyakran veszekedett, s a vádlott ilyenkor rendszeresen bántalmazta a cimboráját.

ugyeszseg.hu

Az ominózus napon a későbbi áldozat bort vett a helyi kisboltban, majd betért a vádlotthoz és közösen italoztak. Az esti órákra lerészegedett házigazda  szexuálisan próbált közeledni a másik férfihez, aki azt elhárította. A visszautasítás miatti dühében a tulaj lelökte a barátját az ágyról, majd megrugdosta. 

Ezt követően a vádlott felemelte az ágyra az ismerősét, majd rátérdelt és kétszer hasba szúrta. Ezt követően az ágyról lelökte az eszméletét vesztett áldozatát, majd lefeküdt aludni. A terhelt másnap reggel, amikor felkelt, észlelte, hogy a barátja halott, azonban nem törődött vele, s elindult dolgozni.

ugyeszseg.hu

Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részénél lévő diófa alatt ásott egy gödröt, majd beletette a holttestet és gallyakkal betemette, az áldozata ruháját pedig elégette.

A helyi kis boltot üzemeltető nőnek feltűnt a férfi eltűnése, ezért értesítette a hatóságokat, akik egy hónap múlva megtalálták a holttestet az orosztonyi férfi kertjében. Az ügyészség húsz év fegyházat kért a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik