Belföld

Árulják a Dunaferrt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Részvételi felszólítást tett közzé a Fővárosi Törvényszék a felszámolás alatt álló Dunaferr ügyében április 20-án a cégközlönyben, vagyis megkezdődik a vasmű értékesítése, írja a Portfolio.

A 4442 oldalas nyilvános részvételi felhívásban felidézik, hogy a Fővárosi Törvényszék végzésével 2023. január 5. napi hatállyal elrendelte az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. „f.a.” felszámolását. Ezt követően pedig április 12-én az ISD Kokszoló is hasonló sorsra jutott. Az ISD Dunaferr és az ISD Kokszoló a továbbiakban együttesen az Adósok.

A két adós közös társaságot tervez alapítani a felszámolási eljárás lezárásaként, és ezt tervezi értékesíteni a felszámoló.

A Portfolio azt írja, a felhívás szerint az ISD Dunaferrnél 3034 fő, míg a kokszolónál 612 fő érintett, míg az értékesítésig felvételre kerülő további munkavállalók száma 40 fő. Vagyis összesen közvetlenül 3686 dolgozó megmentéséről van szó a gyár megvásárlásával.

A cikkben emlékeztetnek, időközben felpörögtek az események a Dunaferr körül, mert az elmúlt napokban derült fény arra, hogy nem csak a Liberty Steel érdeklődik a dunaújvárosi vasmű iránt, és hogy az állami támogatást (amiből a dolgozók bérét fizetik hat hónapon át) az Európai Bizottság vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik