Belföld

Úgy elverte fahusánggal a láncra kötött kecskéjét egy lábatlani férfi, hogy az állat sírva fakadt

Állatkínzás vétsége miatt állítja bíróság elé az Esztergomi Járási Ügyészség azt a lábatlani férfit, aki fahusánggal ütlegelte a kecskebakját.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi több állatot, többek közt kecskéket is tartott a lábatlani lakóhelyén. Tavaly szeptemberben feldühödött a kecskebak viselkedésén, mivel az állat a karám kerítésén keresztül összeverekedett a szomszédja kecskebakjával és ennek során megrongálódott a kerítése.

ugyeszseg.hu

Az elkövető a kecskebakot egy husánggal több alkalommal, közepes erővel megütötte a gerincén és a fején. A kecskebak hátsó lábai egy alkalommal a hátára mért ütés hatására megrogytak.

Az állat menekülni próbált, de láncra volt kötve, így a földre feküdt és sírt, így viselte a bántalmazást, az indokolatlan mértékű büntetést. A bántalmazás alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházat kért a férfire azzal, hogy a próbaidő tartamára rendeljenek ki pártfogót mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik