Belföld

Megzsaroltak és több millió forint átadására kényszerítettek egy 21 éves férfit

police.hu
police.hu

Bűnszövetségben elkövetett zsarolás bűntettével gyanúsítanak három Fejér vármegyei férfit, akik több alkalommal is több millió forintot követeltek egy 21 éves férfitől.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítésével és aktív közreműködésével fogták el a 28 éves csákberényi férfit és két székesfehérvári társát.

A büntetőeljárás a fiatalt apjának feljelentése alapján indult, miután április elején telefonon felhívták a fiát, megfenyegették, és több millió forint átadására kényszerítették. A fiatalember teljesítette a követelést és egy baracskai parkolóban átadta a pénzt.

Nem sokkal később azonban a zsarolók újra megkeresték és további összegeket követeltek tőle, ám a megadott szerdai időpontban az átadás helyszínén, az M7-es autópálya egyik pihenőjében már a nyomozók és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai is jelen voltak, és elfogták a gyanúsítottakat.

A nyomozók mindhárom férfit őrizetbe vették, bűnszövetségben elkövetett zsarolás gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik