Belföld

Drogkereskedelemből tartották el a négy kisgyermeküket: a férfi tíz, a neje hat évet kapott

Társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen tíz év fegyházra ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön egy férfit. Felesége társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hat év fegyházbüntetést kapott.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a táblabíróság  három évvel súlyosította az első fokon eljárt Veszprémi Törvényszék határozatát a férfi esetében, míg a nő büntetését helybenhagyta.

A tábla a fejenként mintegy félmillió forint értékű vagyonelkobzást és azt is helybenhagyta, hogy az egyik kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát. Az ítélőtábla indoklása szerint a férfi többszörösen büntetett előéletű, több büntetőeljárás volt folyamatban vele szemben a bűncselekmények elkövetésekor, irányító szerepet töltött be és feleségét is bűnelkövetésbe sodorta.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi és a nő albérletben élt négy kiskorú gyermekével. 2018 szeptembere és 2019 júliusa között a férj havonta egy-két alkalommal nagyobb mennyiségű kábítószert szerzett be, amit zacskókba csomagolva bokros területeken elrejtett. Felesége porciózta a kábítószert és segített férjének a napi szintű árusításban.

A házaspár fiatalkorúak részére is értékesített kábítószert. A házastársak a kereskedésből befolyt pénzből tartották el a családot. A nő több alkalommal a 15 éves lányával küldte el a kábítószert a vevőkhöz, egyszer pedig a 11 éves lánya előtt adta át a drogot a vevőnek. Ezzel szülői felügyeleti jogából eredő kötelességét súlyosan megszegte, gyermekei erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik