Belföld

Nyolc év fegyházat kapott az idős, komlói férfi kirablója

Az ítélet jogerős, a vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható.

A Pécsi Törvényszék a férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt – többszörös visszaesőként – jogerősen 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve elrendelte egy korábbi négy hónapos börtönbüntetése végrehajtását is. A bíróság szerint P. Z. V. 2020. december 30-án délután élettársával, annak testvérével, és egy kiskorúval jelent meg egy komlói sörözőnél, ahol a tulajdonos és későbbi áldozata beszélgetett.

Az 1933-ban született sértett kora és testi állapota miatt csak járóbottal tudott közlekedni. A vádlottal érkező kiskorú lány látta, majd társai kérdésére elmondta, miként tette el a „járóbotos ember” pénztárcáját a farzsebébe. Amikor a sértett elindult komlói lakása felé, a vádlott annyit mondott társainak, „várjatok, mindjárt jövök”, majd visszaindult a sértetthez, lefogta, farzsebéből kirántotta pénztárcáját. Az idős férfi hiába kiabált utána.

A vádlott a pénztárcából kivett 58 ezer forintot. Egy trafikban 3 000 forintért vettek cigarettát, majd P. Z. V. 28 ezer forintot adott kiskorú társának. Közben valaki a pénztárcát a benne lévő, irattartóban elhelyezett okiratokkal együtt bedobta egy csatornanyílásba. A vádlott által eltulajdonított pénztárca értéke 1 000 forint, a benne lévő irattartó értéke 500 forint volt. A bűncselekménnyel okozott kár összesen 59 500 forint volt. A vádlott élettársától 25 490 forintot  foglaltak le, míg meg nem térült káráért a sértett polgári jogi igényt terjesztett elő. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik