Belföld

Tíz éve még listázta volna a zsidókat, most kipával ünnepelte a zsidó húsvétot

Amerikai nagykövetség / Facebook
Amerikai nagykövetség / Facebook

Az amerikai nagykövet meghívására Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője és elnöke részt vett a nagykövetségen tartott Széder-esten. Az eseményen kipát viselő Gyöngyösi Márton részvétele azért pikáns, mert 2012 novemberében, az akkor még szélsőjobboldali Jobbik képviselőjeként hatalmas felháborodást kiváltva arról beszélt a parlamentben, hogy nemzetbiztonsági okokból listázni kellene a zsidókat. Szavai ma már elképzelhetetlen módon egy színpadra terelte a Fideszt és az akkori ellenzéket, Rogán Antal jelenlegi kabinetminiszter vezetésével közösen tiltakoztak Gyöngyösi kijelentése ellen a Kossuth téren, a Parlament előtt.

Gyöngyösi Márton azóta mérsékelt politikussá szelídült, szeretné bevinni a pártját az Európai Néppártba. A politikus így számolt be az amerikai nagykövetségen tartott vacsoráról.

A napokban meghívást kaptam David Pressman amerikai nagykövettől egy nagykövet úr hite szerint megtartott, szűk körű Széder-vacsorára, amit örömmel fogadtam el. Nincs annál meghatóbb és meghittebb élmény egy konzervatív európai számára, mint amikor a zsidó-keresztény kultúrkör valamely vallási közösségének tagjai együtt élik meg élő kapcsolatukat Istennel, vallják meg hitüket Istenük és közösségük előtt. Örülök, hogy részt vehettem a vacsorán, a közös ünnepen és a szabadságról ott kialakult és folytatott eszmecserén. Örülök, hogy a Jobbik-Konzervatívok elnökeként meghatározott és következetesen képviselt jobbközép politikai irányvonalat egyre többen ismerik el és látják, hogy az általunk kijelölt út elvezet egy normális, európai, polgári Magyarországhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik