Belföld

Az ünnepi hosszú hétvégén a gyalogosoké a Pesti alsó rakpart

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az ünnepi hosszú hétvégén, április 7. (nagypéntek) hajnaltól április 10. (húsvéthétfő) este 11 óráig ismét a Pesti alsó rakpartot az autós forgalom előtt – írja közleményében a BKK.

Idén másodszor vehetik birtokba a mozogni vagy edzeni vágyók a Pesti alsó rakpartot, de most először teljes szélességében, a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Karácsony Gergely főpolgármester a tavalyi országgyűlési választás után vette ismét napirendre a pesti alsó rakpart és a Lánchíd autómentesítését. A két intézkedés közül egyelőre az előbbi tűnik biztosabbnak: a főváros megerősítette, hogy folyamatban van a tervezés. A megvalósítás leghamarabb a 3-as metró felújítását követően, tehát 2023 közepén indulhat el, hogy ne legyen egyszerre forgalmi korlátozás a rakparton és a várost észak-déli irányban átszelő Váci út–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút útvonalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik