Belföld

Böjte Csaba gyerekeket kért meg arra, imádkozzanak a szerinte ártatlan Budaházy Györgyért

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes saját YouTube-csatornájára posztolt videót arról, hogy gyerekeknek tart előadást Budaházy György és társai ártatlanságáról, majd együtt imádkoztak a terrorizmusért elítélt férfi szabadulásáért, szúrta ki a 444.hu.

Az atya a videóban arról beszél, hogy vannak, akik ártatlanul ülnek börtönben, majd jelezte, hogy Budaházy „bácsi” és „baráti köre” is ártatlanul ül, és a perben „kimondják az ártatlanságukat”.

Böjte jelezte, hogy a börtönben lévőkért jó imádkozni, kiváltképp azokért, akik „ártatlanul” vannak börtönben, így kérte a gyerekeket, hogy imádkozzanak Budaházyért és barátaiért. Egész pontosan így fogalmazott:

Hogy tényleg az igazságszolgáltatás minél hamarabb mondja ki azt, hogy igen, visszamehetnek a családjukhoz, gyerekeikhez, közösségeikhez.

Budaházyt tavaly márciusban 17 év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék, másodfokon pedig idén márciusban hat évre mérsékelték a büntetését.

Tavaly októberben a Kúria döntött úgy, hogy kiengedik a börtönből és házi őrizetbe helyezik, így otthonában, nyomkövetővel készülhet fel a másodfokú tárgyalásra. Novák Katalin államfő tavaly decemberben a Budaházy-ügy 17 vádlottja közül hétnek elnöki kegyelmet adott.

Kapcsolódó
A Budaházy-ügyben mindenki vesztes
Sándor Zsuzsa a nemrég megszületett jogerős döntés után azt elemezte, miért lett a Budaházy-ügyből egy olyan történet, amelyből az összes szereplő vesztesen került ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik