Belföld

Sok átsírt éjszaka után elmondta egy 10 éves kislány az anyjának, hogy megerőszakolta a nevelőapja

Lényegesen súlyosabb büntetést kapott az a Fejér vármegyében élő férfi, aki megerőszakolta az örökbefogadott 10 éves  kislányát. A Győri Ítélőtábla ugyanis egyetértett az Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával és hétről, tizenkét év szabadságvesztésre súlyosította a férfi büntetését.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi hét évvel ezelőtt kötött házasságot a kislány édesanyjával. Ezt követően egy fejér vármegyei nagyközségben közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából származó két gyermeket, valamint 2017-ben született közös gyermeküket.

A nevelőapa a 2020-ben kihasználta, hogy a tavaszi szünetben kettesben tartózkodott otthon a kislánnyal, bement a szobájába, felszólította, hogy vetkőzzön le, majd erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele. Ezt követően felszólította a gyermeket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.

A lány hosszabb időn át vívódott, éjszakánként sokat sírt, végül 2020 augusztus 15-én elmondta az édesanyjának, hogy milyen szörnyűséget tett vele a nevelőapja. Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen.

A Székesfehérvári Törvényszék hét év fegyházra ítélte a férfi, és minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltotta, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi és meghatalmazott védői elsődlegesen felmentés, másodlagosan hatályon kívül helyezés, harmadlagosan pedig enyhítés érdekében fellebbeztek. A táblabíróság a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően 12 év letöltendő szabadságvesztésre felemelte a férfi büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik