Belföld

Tíz évet kértek a barátnőjét szíven szúró gödi gyilkosra

police.hu
police.hu

Emberölés miatt állítja bíróság elé a Pest Vármegyei Főügyészség azt a K. Lászlót, aki 2021 nyarán halálra késelte a barátnőjét Gödön.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tíz év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire.

A vádirat szerint a  férfi és a párja kapcsolata elég viharos volt, mert előbbi sokat féltékenykedett. Előfordult, hogy a férfi a nő kocsijának a szélvédőjét is betörte egy veszekedés során. Az elkövető alkalmi munkát vállalt 2021 júliusában az egyik ismerősénél, ahol napközben italozott.

A munka végeztével a férfit ismerőse vitte a barátnőjéhez, akit megláttak útközben és felvettek. A nő és az elkövető már a kocsiban összeveszett. Az ismerős később Gödön a Duna úton rakta ki őket. Miközben gyalogosan haladtak tovább veszekedtek, majd a férfi árokba lökte és többször is megszúrta a barátnőjét.

A támadásnak az vetett véget, hogy az utcában lakók felfigyeltek a cselekményre és kiabálva közelítettek feléjük. Erre az elkövető elmenekült és futás közben eldobta a kést is. Az asszony a mellkasán, vállán, bordái között és felkarján szenvedett el szúrt sérüléseket, amelyek következtében kórházi ápolása során elhunyt.

K. László nem ismerte el a tettét a nyomozati szakban, és a kérdésekre sem válaszolt a kihallgatásai során. Az igazságügyi elmeorvos-szakértők megállapításai szerint nem elmebeteg, és kóros elmeállapotban sem szenved, azaz büntethető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik