Belföld

Vádlott lett a budai fegyveres sorozatrabló – videók

police.hu
police.hu
Moszkvából hozták haza, miután két budai dohányboltot és egy ékszerüzletet kirámolt.

Az ügyészség vádat emelt a most 30 éves férfi ellen, aki még 2017-ben, fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerüzletet Budapesten, majd másnap külföldre menekült. A vádirat szerint először 2017. február 19-én, egy XI. kerületi dohányboltba ment be. Arcát eltakarta, fegyvert szegezett az eladóra, a kasszában lévő pénzt követelte, majd zsákmányával (több mint 680 ezer forinttal) elmenekült.

2017. március 14-én a férfi már egy II. kerületi dohányboltot rabolt ki. Eltakarta arcát, mielőtt az üzletbe lépett, majd az eladó arcához egy fegyvert tartott, a bevételt követelte. Amikor az eladó a kasszában lévő pénzt (140 ezer forintot) átadta, elmenekült.

2017. április 22-én a férfi újra rabolt. Egy II. kerületi ékszerboltba ment be, riasztófegyverét az eladó fejéhez tartotta, átugrott a pulton, a földre rántotta a nőt, aki megnyomta a pánikgombot, segítségért kiabált, amikor menekülni próbált, többször megütötte, megrúgta. Végül az üzletből készpénzt és tört aranyat vitt el, összesen mintegy 2,7 millió forint értékben.

A férfi az utolsó rablást követően Moszkvába menekült, nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án fogták el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablással vádolja, vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogásakor azt közölte, hogy a rablások idején 25 éves Cs. M. feleségével együtt fizetés nélkül, sietve távozott egy II. kerületi szállodából, és Moszkvába menekültek a hatóságok elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik