Belföld

Vadai Ágnes szerint lekörözhetné Novák Katalin férjét

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI
Megkérdezte, számíthat-e még csodásabb katonai karrierre, mint a first gentleman.

Ha elvégzem az öthetes kiképzést, lehetek legalább ezredes?

Vadai Ágnes ezzel a címmel nyújtott be kérdést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek, akinek felidézte, hogy éppen ennyi idő kellett Novák Katalin államfő férjének, Veres Istvánnak, hogy tartalékos alezredes legyen. Az indoklás szerint ez a rendfokozat megközelítőleg tükrözi a first gentleman végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, közjogi szerepét.

A DK politikusa azonban Veres István kinevezésének legfőbb okának azt tartja, hogy ő a köztársasági elnök férje. Vadai Ágnes úgy vélte, ha  Veres István valóban végzettsége, szakmai tapasztalata, civilként betöltött beosztása alapján lett alezredes a Magyar Honvédségnél, akkor  jogos a felvetése, hogy közgazdász, jogász végzettségével, a témába vágó Ph.D. fokozatával, 21 éves országgyűlési képviselői múltjával, a honvédelmi tárca egykori államtitkáraként neki legalább ezredesnek kellene lennie.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf erre nem tett ígéretet, de válaszában jelezte: örömmel vette Vadai Ágnes példamutató érdeklődését a Magyar Honvédség önkéntes műveleti tartalékos képzése iránt. A honvédelmi miniszter szerint a jelentkezők

minden esetben az előírásoknak megfelelően, a katonai szervezetek állománytábláiban rendszeresített beosztásokba, a megfelelő rendfokozatokba kerülnek felvételre.

Kapcsolódó
Novák Katalin férje lemond zsoldjáról
Veres István a pénzt jótékonyságra fordítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik