Belföld

Novák Katalin férje lemond zsoldjáról

Novák Katalin facebook oldala
Novák Katalin facebook oldala
Veres István a pénzt jótékonyságra fordítja.

Miután kiderült, hogy az államfő férje – öthetes kiképzés után – alezredesként tette le önkéntes tartalékos esküjét, a Magyar Hang megkérdezte Novák Katalin hivatalát, ki rendelte meg a first gentleman katonaheteiről szóló filmet, az mennyibe került. A lap újra rákérdezett az alezredesi rendfokozatra, illetve arra is, Veres István mennyi pénzt kap önkéntes műveleti tartalékosként.

Novák Katalin hivatala  közölte, a kiképzésről és eskütételről készült rövidfilmet az elnöki hivatal készítette. Költségeit nem árulták el. A Sándor-palota megerősítette: Veres István végzettsége, szakmai tapasztalata, kora és a civil életben betöltött beosztása (a Magyar Nemzeti Bank igazgatója) alapján lett alezredes

Azért mintegy nettó 200 ezer forintos rendelkezésre állási díj, aktív szolgálata alatt a főtiszteknek járó nettó több mint 460 ezer forint illetné meg, de a pénzt nem veszi fel, jótékonysági célra fordítja, felajánlotta a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítványának.

Bár kinevezése után gyakorlatilag felesége parancsnoksága alá kerül – és egyszerre tölt be vezető pozíciót a honvédségnél és a kormánytól független jegybanknál – a Sándor-palota biztos benne, hogy nincs szó összeférhetetlenségről, írta a Magyar Hang.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik