Belföld

Homokfelhő rontja a látási körülményeket az M1-es autópályán

police.hu
police.hu

A viharos erejű széllökések miatt időnként sűrű por és homokfelhő rontja a látási körülményeket az M1-es autópályán a 102-es és 103-as kilométer közötti szakaszon, Nagyszentjános és Bőny térségében – írta az Útinform szerdán a honlapján.

A közlés szerint erre táblák is felhívják a figyelmet, az autósoktól azt kérik, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést. Az Útinform jelezte azt is, erős, néhol viharos széllökésekre kell számítani a Dunántúlon, főként a Balaton nyugati medencéjében és a Balaton-felvidéken, valamint a Tiszától keletre eső tájakon, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Azt írták, a viharos erejű szél sok helyen hordja a homokot és a port, ezzel porvihart kavarva, így a látótávolság hirtelen akár 50 méter alá is csökkenhet. Ilyen területre érve lassítsanak és használják a vészvillogót! – javasolták.

Megjegyezték: a hegyvidéki, illetve a fákkal határolt utakon és alsóbbrendű utakon lehetnek letört faágak vagy akár kidőlt fák is. Azt kérték, aki ilyet lát, hívja az Útinform ügyeletét a 061/336-2400 telefonszámon és mindenki vezessen kellő figyelemmel.

A múlt hétvégén, az M1-esen bekövetkezett tömegszerencsétlenség is a szél, illetve a porvihar miatt következett be, amely során számos autó kiégett.

Kapcsolódó
„Olyat láttunk, amit még sosem” – megszólalt a tűzoltó, aki elsőként érkezett az M1-esen történt tömegbaleset helyszínére
Polgár Viktor szerint ha több információval rendelkeznek, hamarabb is ki tudtak volna érni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik