Belföld

Bűnügyi felügyeletbe került Gyömrő adócsalással gyanúsított polgármestere

Gyömrő Város Önkormányzata / Facebook
Gyömrő Város Önkormányzata / Facebook

A Szombathelyi Törvényszék csütörtökön meghozott döntése alapján megszüntették Gyenes Levente letartóztatását és elrendelték a házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyeletét – írja a bíróság tájékoztatása alapján a Magyar Nemzet.

Gyenest és öt társát tavaly szeptemberben vették őrizetbe, majd a Szombathelyi Járásbíróság letartóztatásba helyezte őket bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. Azóta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nyomoz és és jelenleg már 21 gyanúsított van.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a NAV több helyszínre szállt ki, köztük a polgármester luxusvillájához, gyanúsítottaknál pedig nagy mennyiségű készpénzt, értékes karórákat és aranytömböket is lefoglaltak. Az akcióról a NAV „Alvilági alvállalkozók” címmel videót közölt, amelyben nevek nem szerepeltek, ám a Magyar Nemzet szerint egyértelműen beazonosítható, hogy Gyenesék ügyében történt rajtaütés.

A napilap hozzáteszi, hogy a polgármesterrel kapcsolatban egy másik büntetőeljárás is folyamatban van: a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a polgármestersége idején állami finanszírozással telepített, ám a mai napig nem jól működő napelemparkok ügyében.

Gyenes Levente azután lett országszerte ismert politikus, hogy 2014-ben pikáns képek jelentek meg róla, ahogy egy meztelen nőről fehér port szív fel, majd napokkal később a sajtó újabb képeket hozott le, melyen Gyenes két szőke nővel különböző szexuális játékokat játszott.

Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. Az úgynevezett számlagyáras perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt, emlékeztet a Magyar Nemzet.

A polgármestert az ügyei ellenére 2019-ben újraválasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik