Belföld

Orbán Győző nem titkolt volna semmit, de szerinte „elbaszarintotta” Hadházy Ákos

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A független képviselő a gánti bányánál keveredett szóváltásba a kormányfő édesapjával.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán osztotta meg a nagy találkozást Orbán Viktor édesapjával, idősebb Orbán Győzővel. A független képviselő Daniel Freund német EP-képviselővel jelent meg a gánti bányánál. A kapun kívül parkolt le, hogy bemutassa, mekkora forgalmat bonyolít le a bánya, amelynek üzleti sikereit azzal magyarázta, hogy vagy nagyon olcsón dolgozik, vagy nagyon drágán adják a követ. Ekkor jelent meg Orbán Győző, aki távozásra szólította fel őket, azzal fenyegetőzött, hogy rendőrt hív.

A közzétett videó alapján az rtl.hu szemlézte a szópárbajt, amely szerint a kormányfő apja szerint az út széléről sem lehet nézni a távozó kamionokat, szerinte egy céghez be kell jelentkezni,

a megbízásról kell megbízólevél, annak rendje módja szerint, ahogy kell csinálni, azt úgy kellene. Nem partizánkodni kell. Semmi titkolnivaló nincs. Nyugodtan bejöhet, mondom. Kap egy sisakot, miután veszélyes üzem, kap egy kísérőt, azt fotóz, amit akar.

Hadházy a kérdésére, hogy akkor bemehetnek-e, nemleges választ kapott.

Most például nem, mert ezt elbaszarintotta. Rendesen kellett volna kezdeni.

A független képviselő már elköszönt, de a miniszterelnök apja visszatért, feljelentéssel fenyegetőzött, ismét azt vitatta, hogy köz- vagy magánterületről fotóztak-e. Amikor korábban a Direkt36 újságírója kérdezte arról Orbán Győzőt, körbenézhetne a bányában, ő azt felelte:

Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek.

Korábban a G7 alapján írtunk arról, hogy Orbán Győző cége, a közvetve állami beruházásokhoz is szállító Dolomit Kft. közgazdasági értelemben is elég látványos extraprofittal működik. Az árbevétel 30-45 százaléka marad meg nyereségként, miközben az iparági átlag ennek csak fele-harmada, a magyar bányavállalatoknál pedig jellemzően még alacsonyabb a profitráta. A Dolomit kft. árképzése ügyében két éve a legfőbb ügyészhez fordult Vadai Ágnes (DK). Arról kérdezte, szabályos lehet-e, hogy a bányacég esetenként 60-70-százalékkal drágábban árulja termékeit riválisainál. A kérdést Polt Péter feljelentésként értékelte, továbbította a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, ahol úgy értékelték, az árképzésben nem volt semmi gyanús, 

Egyébként éppen 30 éve adta el a Fidesz a Váci utcai pártszékházat. A pénzből kezdte kiépíteni gazdasági hátországát. Korábban a párt több vezetője A fiúk a bányában című cikk miatt sajtóhelyreigazítási pert indított az Élet és Irodalom ellen, de azt nem vitatták, hogy a pénz jelentős hányada a Quality Invest Rt.-be került, a cég pedig résztulajdont szerzett a Dolomit Kft.-ben. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik