Belföld

Nevelt lányát is rászedte a „zalai Jézus”

Egykori élettársa szerint gyermekét is T. Miklós forgatta ki örökségéből.

A Blikknek a zalai (teskándi) Jézusként elhíresült, csalással vádolt T. Miklós egykori élettársa azt mondta, a férfi azokat is becsapta, akik szerették. Bár 15 évig éltek együtt, a nő csak annyit tudott, hogy a magát spirituális gyógyítónak, Jézus reinkarnációjának kiadó férfi kezeléseket tartott, energiagyógyítást végzett.

A bűncselekményekről és arról, hogy több nővel megcsalta „szektájából”, csak szakításukat követően értesült. Arról is, hogy T. Miklós az ő  lányát is rászedte. Amikor megtudta, hogy a fiatal nő egy jelentősebb összeget örökölt édesapja halála után, rávette, hogy a pénzből jótékony célra adományozzon. Csak évekkel később derült ki, hogy saját magára költötte a milliókat.

Volt élettársa és lánya akkor összetörtek lelkileg. Utoljára a rendőrségi szembesítésen találkoztak. A férfi akkor is tagadott mindent, ahogy múlt szerdán az előkészítő ülésen sem ismerte el bűnösségét, nem tett vallomást, ezért a bíróság áprilisban három napos tárgyalást tart.

A vádirat szerint T. Miklós évtizedeken keresztül spirituális, energiával gyógyító mesternek adta ki magát. „Tanításaiban” a feltétel nélküli szeretetről, Istenről, a Megváltóról, a földi hívságok levetkőzéséről, az anyagi javak megvetéséről, a testi és lelki megtisztulásról, a szerénységről, az odaadásról és a mások iránti önzetlen áldozatról, a testiséget jelentő vágyak távoltartásáról beszélt. Arra inspirálta követőit, későbbi áldozatait is, hogy nemes célokra adakozzanak, miközben a pénzt saját luxus életvitelére és céljaira fordította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik