Belföld

Állítja az exét megvakító kemecsei férfi, nem megölni, csak bántani akarta Gabriellát

police.hu
police.hu

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Nyíregyházi Törvényszéken annak a Gy. Attilának a büntetőpere, aki tavaly februárban bosszúból kinyomta a 22 éves volt barátnőjének, Gabriellának mindkét szemét. A lány teljesen megvakult.

A 35 éves férfi és a fiatal nő 2020 júliusától szerelmi kapcsolatban volt, ami többször megszakadt. Tavaly február elején Gy. Attila többször is felkereste lakóhelyén barátnőjét, hogy béküljön ki vele.

Február 5-én kihívta beszélgetni az udvarra, ott vitába keveredtek. A férfi megragadta a nőt. és a családi ház közelében lévő üres telekre vonszolta, ahol fojtogatni kezdte azért, hogy megölje. Gabriella próbált védekezni, kiabált és a férfi ujjait is megharapta.

Ekkor a Gy. Attila nagy erővel, puszta kézzel kinyomta a nő mindkét szemgolyóját, amitől a lány elvesztette az eszméletét. A férfi úgy gondolta, hogy az  áldozata meghalt, ezért felhagyott a bántalmazással.

Gabriella életét az mentette meg, hogy azonnal kórházba szállították, de a látását elveszítette. Az hogy életben maradt csak a véletlennek és segítségére siető szomszédoknak köszönhető.

Az ügyészség tényleges életfogytiglant kért a letartóztatásban lévő, többszörös erőszakos visszaeső férfire a vádiratában, de az előkészítő ülésen már nem tett mértékes indítványt az ügyész

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint Gy. Attila elismerte a bántalmazást az előkészítő ülésen, de azt tagadta, hogy ki akarta volna oltani az exe életét. Nem ismerte be váddal egyezően a bűnösségét, s nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. A következő április végi tárgyaláson a vádlottat, az áldozatot és a tanúkat fogják majd meghallgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik