Belföld

Lövöldözés volt Zalaegerszegen, TEK-esek mentek a lakásból tüzelő férfiért – fotók

Bejelentés érkezett a rendőrségre hétfőn fél 12 előtt pár perccel, egy férfi lövéseket adott le egy zalaegerszegi társasházból.

A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy a bejelentés valós, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték.

Katona Tibor / MTI

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elkövető a rendőri felszólításnak eleget téve önként nyitott ajtót az egyenruhásoknak. A lakás átvizsgálásakor kettő gázriasztó fegyvernek látszó tárgyat találtak, amit lefoglaltak.

A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a zalaegerszegi kórház pszichiátriai osztályára szállították. Az esemény során senki nem sérült meg. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást az ügyben.

Katona Tibor / MTI

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás. A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi február 14-én hajnalban társasházi lakásának ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Akkor azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik