Belföld

Hamis Rolexeket és luxusmárkás holmikat foglaltak le 170 millió forint értékben – videó

NAV / Facebook
NAV / Facebook

Hamis Rolex karórákat, luxusmárkájú babaruhákat, táskákat és parfümöket találtak 170 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutójában

A NAV tájékoztatása szerint fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de ezek nem szerepeltek a fuvarlevelén.

A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a pénzügyőrök. Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, és hamis Rolex karórákat, emellett parfümöket is rejtettek a csomagok. Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba.

A mintegy 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért kiszűrésük különösen fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik