Belföld

Alkalmatlan a vezetésre a Balatonnál büntetőfékező sofőr a szekértő szerint – videó

Közúti veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 48 éves sofőrrel szemben, aki egy indokolatlan fékezéssel szándékosan teremtett veszélyhelyzetet a 71-es főúton, Balatonakaliban.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly október elsején tartott kocsival Balatonfüred felől Zánka irányába. Eközben az előtte haladó autó sofőrje egy kereszteződésben lévő zebránál erős lassításba kezdett, mert többen is ott várakoztak.

Miután senki sem kelt át az úton, a sofőr továbbindult, ám a terhelt hosszasan rádudált, majd megelőzte a zebrán és a visszatéréskor jobbra húzódott és szándékosan akadályozta a másik sofőrt a haladásában. A férfi az előzés után indokolatlanul állóra fékezte a járművét, melynek következtében a sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni az ütközést. A veszélyhelyzetet okozó férfi ezután elhajtott a helyszínről.

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy az elkövető pszichológiai jellemzői miatt nem alkalmas a gépjárművezetésre. Az ügyészség börtönbüntetést kért a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt lévő férfire azzal, hogy örökre tiltsák el a vezetéstől, és a korábbi büntetésének a végrehajtását is rendeljék el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik