Belföld

Titkos játéktermeket üzemeltetett egy zalaegerszegi kocsmáros, vádat emeltek ellene

Engedély nélkül tartott fegyvert, illetve egy pincébe rejtett, valamint egy presszó külön helyiségében elzárt, pénznyerő gépekkel felszerelt titkos játéktermeket üzemeltetett az a férfi, aki ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

A Zala Vármegyei Főügyészség távirati irodának küldött közleménye szerint az 51 éves férfi egy zalaegerszegi presszót üzemeltetett, ahol 2019 augusztusában leplezték le a rendőrök a pincehelyiségben működtetett játéktermet. A járólap alá rejtett, elektronikus nyitószerkezettel ellátott csapóajtón keresztül, létra segítségével lehetett lemászni a helyiségbe, ahol három pénznyerő automatát vehettek igénybe a presszó vendégei.

Lebukása ellenére a férfi egy általa üzemeltetett másik zalaegerszegi vendéglátóhelyen 2021 januárjáig szintén éveken át üzemeltetett egy ugyancsak titkos játékbarlangot. Ez a presszó vendégtere melletti, kóddal nyitható ajtóval elzárt helyiségben működött, ahol négy pénznyerő automatát használhattak a vendégek.

A tiltott szerencsejáték rendszeres szervezését, lebonyolítását mindkét helyiségben egy ismeretlenül maradt személy végezte, a kocsmáros a helyiségeket és a pénznyerő automatákat biztosította ehhez. A férfi lakásán tartott házkutatás során egy engedély nélkül tartott forgótáras pisztolyt és hozzá tartozó lőszereket találtak, a másodrendű vádlottként szereplő 59 éves ismerősének otthonában pedig egy szintén engedély nélkül birtokolt kispuskát és lőszereket foglaltak le a rendőrök.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség az elsőrendű vádlott ellen tiltott szerencsejáték szervezése miatt emelt vádat, illetve mindkettőjüknek lőfegyverrel visszaélés miatt is felelnie kell a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik