Belföld

„Kinevette a buszsofőr az apámat, előremegyek és nyakon szúrom, majd háromszor hasba!”

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és közlekedés biztonsága elleni bűntette miatt állítja bíróság elé a Miskolci Járási Ügyészség azt a 21 férfit, aki egy évvel ezelőtt nyakon szúrással fenyegette a buszsofőrt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a családtagjaival együtt szállt fel a menetrendszerű távolsági autóbuszra egy borsodi kistelepülésen. Jegyváltás után a menetirány szerinti jobb oldalon az első négyes ülésen foglalt helyet.

Menet közben felállt a helyéről és az autóbusz hátsó része felé fordulva, de az autóbusz vezetőjének címezve, először azt kiabálta:

kinevette apámat, ezért leszúrom, mert nálam van kés, nem félek senkitől!

Újabb útszakasz megtétele után ismét kiabálni kezdett „előre megyek nyakon szúrom, majd háromszor hasba!”, majd hozzátette „túl sokan vannak a buszon, így mindenki meghalna, de nem akarok ülni”.

Amikor az autóbusz elhagyta az egyik települést, akkor a fiatal odament a vezetőfülkéhez és a sofőrnek megismételte a korábbi kijelentéseit, valamint azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát. A buszvezető nem szólt vissza, ezért a férfi hátrament és leült.

A buszsofőrben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, akadályozták a munkavégzésében, és a forgalmi szolgálattevőnek üzenetet küldve rendőri segítséget kért. A 21 éves férfi  a fenyegetőzéseivel az autóbuszon utazók életét, testi épségét is veszélyeztette, mivel a buszvezető figyelmét megosztotta, ugyanis vezetés közben, éjszakai látási viszonyok mellett az utasteret is kénytelen volt figyelni a belső tükörben.

Az autóbusz-vezető közfeladatot ellátó személynek minősül. A fiatalember ruházatában, a cselekmény időpontjában egy több mint 30 cm hosszúságú markolat nélküli fém kés volt, melyet a rendőrök lefoglaltak tőle. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik