Belföld

Húsz évet kapott a Blaha Lujza téri gyilkos, aki vasrúddal ölt, mert nem kapott cigit

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Húsz év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra a Fővárosi Törvényszék azt a harminca éveiben járó férfit, aki vasrúddal ölt meg egy embert a Blaha Lujza téren, mert nem kapott cigarettát. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a több személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt elítélt férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő terhelt 2021 június 26-án hajnalban cigarettát kért a Blaha Lujza téren beszélgető társaság egyik tagjától. A férfi elutasította a kéregetőt, amelyre az fenyegetően lépett fel vele szemben és meg akarta őt ütni. A támadást azonban kivédte a férfi és segítséget kért a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, akik elküldték a térről a fenyegetőzőt.

A terhelt ezután talált egy vasrudat  és „megöllek titeket” felkiáltással visszatért a térre a társasághoz, hogy bosszút álljon. Miután a terhelt a férfiak felszólítására sem hagyta abba a fenyegetőzést, ezért egyikük ismét a rendőröktől akart  segítséget kérni. A társaság másik két tagja, köztük a későbbi áldozat követték a villamosmegálló felé tartó fiatalembert és többször is felszólították arra, hogy tegye le a vasrudat.

A terhelt nem tett eleget ennek, és a vasrúddal nagy erővel fejbe vágta egyiküket. A leütött férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. A bíróság egy korábbi ügyben is elmarasztalta a támadót. Ekkor a Nyugatinál vágott fejbe egy embert karóval, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztésért, míg a terhelt és védője eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik