Belföld

Súlyosabb büntetést szabtak ki a férfire, aki óvodás koruk óta, közel tíz évig kukkolta és erőszakolta a nevelt lányait

Súlyosabb büntetést szabott ki a Győri Ítélőtábla arra a férfire, aki közel egy évtizeden át fajtalankodott a nevelt kislányaival Győrben. A szörnyűségek kezdetekor a két kisebbik lány még csak óvodás volt.

A táblabíróság egyetértett a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával és tízről tizenkét év fegyházra felemelte a kislányokkal erőszakoskodó férfi büntetését.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2012-től 2021-ig folyamatosan zaklatta szexuálisan az élettársa előző kapcsolatából született három kislányt. A cselekmény kezdetekor két gyermek még csak óvodás korú volt. Azt írták, hogy a férfi rendszeresen szexuális cselekményt végzett a kislányokkal. Nyílást vágott a győri lakásuk fürdőszobája ajtaján, onnan figyelte a gyermekeket és videofelvételt is készített róluk.

Az anya nem vette észre a férfi cselekményét, a gyermekek pedig nem mondták el neki, hogy milyen szőrnyűségeket művel velük a mostohaapjuk.

A Győri Törvényszék tíz év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette, és többrendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt, s végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amely során 18 év alatti személyekkel foglalkozhatna.  Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és a védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbeztek.

A férfi közel egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket, mellyel nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi szabályokat is megszegte, és súlyos lelki sérülést okozott a kislányoknak. A Győri Ítélőtábla 12 év fegyházra emelte fel a férfi büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik