Belföld

Menczer Tamás nem tartja józan politikusnak a szlovák külügyminisztert, aki Magyarország területi követeléseitől tart

llyés Tibor / MTI
llyés Tibor / MTI

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerda este bejelentette, hogy Rastislav Kácer külügyminiszter kijelentései miatt berendelte a minisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét, és elmondta neki, hogy Kácer mondatai elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok, írja az MTI.

Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen

– írta az államtitkár a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Kácer miniszter alapvetően azért támadja Magyarországot, mert mi békepártiak és szankcióellenesek vagyunk. De ezen akkor sem változtatunk, ha ez nem tetszik Kácer miniszter úrnak. A magyar-szlovák partnerség és a V4-es szövetség bőven túléli az olyan figurákat, mint Rastislav Kácer

– szögezte le Menczer Tamás.

Rastislav Kácer a Markíza szlovák televízió Na telo (Testre szabva) plusz című kedd esti műsorában úgy fogalmazott: amennyiben Oroszországnak sikerülne elfoglalnia Ukrajnát, akkor Magyarország részéről Szlovákia területi integritásának megbontására vonatkozó követelés fenyegetne.

Menczer és Kácer nem először szólalkozik össze. A szlovák külügyi tárca vezetője korábban arról beszélt, hogy az érvek, amelyeket a magyar kormánytól hallunk, gyakran megegyeznek azokkal, amelyeket a Kreml propagandája használ az információs háborújában, mire a magyar államtitkár közölte, hogy a miniszter nem szereti a magyarokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik