Belföld

Fakidőlések miatt több vasútszakasz járhatatlan, óriásiak a késések

MTI/Bodnár Boglárka
MTI/Bodnár Boglárka
Dagad a menetidő.

Két helyen is fakidőlés szakította le a felsővezetéket, ezért vonatpótló autóbuszok közlekednek az alábbi vasútvonalakon:

  • Dombóvár és Kaposvár,
  • valamint a Győr-Veszprém vonalon Zirc és Veszprém között.

Az átszállások 60-90 perccel dagasztják a menetidőt.

Szombat délelőtt Zamárdi felső és Szántód között fakidőlés miatt szünetel a forgalom, a vonatok várakozásra kényszerülnek, a dél-balatoni vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.

Szombaton 11 órától a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között fakidőlés miatt a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek. Az elővárosi vonatok forgalmában jelentős korlátozásokra kell számítani, több járat csak Kelenföldig közlekedik és onnan indul.

A Nagykanizsa–Pécs vonalon több helyen fák dőltek a vasúti pályára, a vonatok esetenként várakozásra kényszerülnek, jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani.

Abaliget és Bükkösd között pótlóbuszok közlekednek várhatóan egész délután.

Az aktuális hírekről a Mávinform oldalán és a Vonatinfo oldalon lehet tájékozódni, az utóbbin szombat délben az látszik, hogy a dél-dunántúli országrészben a 2-3 órás késések sem ritkák.

A sztrádákat sem kíméli a drasztikus légmozgás: az M1 autópálya lébényi szakaszán, a 150-es kilométerszelvényben lévő Hanság pihenő zárva mindkét oldalon, mivel a viharos szél egy fát borított az elektromos vezetékre, s átmenetileg oda a delej.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik