Belföld

Elítélték azt a késsel fenyegetőző férfit, aki élő pajzsként tolta maga előtt a kisgyermekét tartó párját

Hat év börtönbüntetésre ítéltek azt a férfit, aki késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során. A fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 26 éves férfi ellen 2020 októberében lopás vétsége miatt volt folyamatban büntetőeljárás, és indokolttá vált gyanúsítotti kihallgatása. A férfi jászapáti lakcímén három rendőr jelent meg.

A rendőröknek az ajtót nyitó háztulajdonos azt mondta, hogy a vádlott nincs otthon. Az egyik szobában azonban megtalálták a férfi élettársát, aki a vádlottal közös egyéves gyermekével egy szivacson feküdt. A rendőrök észrevették a szivacs alatt rejtőzködő férfit, aki – onnan előbújva – hátulról átkarolta az egyéves gyermeket kezében tartó élettársa nyakát és az ágyra rántotta őket.

Ezután a családtagjait élő pajzsként maga előtt tartva azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrökben vagy magában kárt fog tenni. Az egyik rendőr ekkor megragadta és szétfeszítette a karját, így a nőnek a gyermekkel együtt sikerült kiszabadulnia; ők el is hagyták a helyiséget.

A vádlott ekkor egy párna alól előrántott egy konyhakést, a nyelével megütötte az egyik rendőr karját, majd a kést felemelve és a feje mögött tartva öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőröknek végül sikerült megbilincselniük. A bíróság a férfit hivatalos személy ellen, felfegyverkezve elkövetett erőszak, valamint személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, továbbá könnyű testi sértés vétsége miatt 6 év börtönre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabásáért, valamint a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetése érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik