Belföld

TEK-esek csaptak le az eislingeni szatírra egy budapesti pszichiátrián – videó

police.hu
police.hu

A Német Központi Célkörözési Egység azonnali, gyors segítséget kért pár nappal ezelőtt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályától, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy egy súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat.

A KR NNI tájékoztatása szerint a célkörözési nyomozóihoz eljuttatott adatok szerint az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsájtani az egészségügyi létesítményből.

Így a magyar fejvadászok lépéskényszerben voltak. Nem is tétlenkedtek: azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. S mivel az információk valósnak bizonyultak, és a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték elfogását.

Mivel azonban kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A célkörözési egység ezért a TEK segítségét kérte. Majd a német kollégák jelzését követő két órán belül a TEK műveleti egységével közösen elfogták a 25 éves német férfit, majd előállították. A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik