Belföld

Schadl György megdöbbent a vádakon, szerinte csak a kölcsöneit kapta vissza 

A végrehajtók letartóztatott elnöke tagadta, hogy pénzt adott volna Völner Pálnak.

Az rtl.hu úgy tudja, Schadl György kihallgatásain azzal védekezett, hogy csak azért kapott olykor pénzt a végrehajtóktól, mert korábban kölcsönadott nekik, Völner Pállal pedig csak italt ajándékoztak egymásnak, hétköznapi figyelmességként.

Döbbenten olvastam az itt leírtakat

– fogalmazott kihallgatásán Schadl György, aki a portál által megismert dokumentumok alapján tagadta, hogy ő vagy a volt igazságügyi államtitkár bűncselekményt követett volna el, együtt intézték a végrehajtói kinevezéseket.

Schadl György szerint a kiadásokat/bevételeket rögzítő „Házipénztár” nevű táblázatot ő soha nem látta, abba soha nem is írt, azt pedig nem árulta el, honnan voltak a táblázatban szereplő összegek, az egyes rövidítések (amelyek azonosak a vádiratban szereplő végrehajtók monogramjaival), mit jelentenek.

Azt mondta, nem adott készpénzt Völner Pálnak, de azt elismerte, járt nála Nyergesújfalun, mert egyeztetniük kellett. Az exállamtitkár szerepéről úgy fogalmazott:

Hogy hogy jön ide dr. Völner Pál, arról viszont még elképzelésem sincs.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke egy másik kihallgatásán azt mondta, a végrehajtói kinevezésekről nem ő döntött, a meghallgatásokon – egy kivételével – jelen sem volt. Völner Pálhoz hasonlóan ő is azt mondta, az igazságügyi tárcánál a kinevezési jogkört egy másik államtitkárhoz delegálták.

Völner Pálnak, mint miniszteri biztosnak beleszólása volt az MBVK ügyeibe, de a kinevezéseknél a döntést nem ő hozta meg.

Schadl György azt is hozzátette, „fogalma sincs” hogyan választották ki a minisztériumban a nyertes pályázókat, ő nem próbálta befolyásolni az eljárást, bár azt elismerte, előfordult, a közreműködését kérték egy végrehajtói kinevezéshez.

Volt ilyen. Nem szeretnék most erről részletesen beszámolni, nem is emlékszem mindenre.

Lapunk korábban megírta, a vádirat szerint bár Völner Pálnak nem volt joga beleszólni a végrehajtói pályázatok ügyébe, a Schadl György által összeállított lista tőle került a beosztottakon keresztül a kinevezésért felelős másik államtitkárhoz.

Kapcsolódó
Tíz év börtönt kértek Schadl Györgyre, Völner Pál nyolc évet kaphat, ha mindent beismer
A végrehajtói kar elnökére 200, a volt igazságügyi államtitkárra 25 millió forint pénzbüntetést is kér az ügyészség, valamint vagyonelkobzást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik