Élő Belföld

Orbán Viktor: Beadtuk az injekciót, február-március környékén csökkenni kezd majd az infláció

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A kormányfő többek közt beszélt a szankciókról, a nyugati médiáról és az ellenzék külföldi támogatásáról is.
  • Újra a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor, kormányfő.
  • A beszélgetés a háború témájával kezdődött, és Orbán világosan leszögezte: nem támogatja Ukrajna fegyverekkel való támogatását, mert az szerinte a háborúba való belesodródást jelent, ami pedig ellentétes a magyar kormány politikájával.
  • Ezután arról beszélt, hogy Magyarországon sokkal változatosabb és szabadabb a média, mint Nyugat-Európában.
  • Ezúttal is volt “sorosozás”: Orbán szerint az ellenzék kampánytámogatása “Soros-technikával” érkezett Magyarországra.
  • Majd azt mondta, hogy a magyar kormány megtette az infláció elleni szükséges intézkedéseket, és ennek hamarosan látható jelei is lesznek.

Orbán azt gyanítja, hogy Soros állhat a külföldi támogatások mögött

Az interjúban szóba került az a friss titkosszolgálati jelentés is, amely szerint már 4 milliárdra tehető az az összeg, amely az ellenzéki kampány támogatására érkezett külföldről.

Orbán szerint ez egy nagyon fontos téma, és igazán reméli, hogy a vizsgálatok végén kiderül majd az is, hogy ki adta a pénzt. Az már látszik Orbán Viktor szerint, hogy ún. Soros-technikával jöttek ezek a pénzek Magyarországra, majd hozzátette azt is a magyar miniszterelnök, hogy szerinte majd a pénz forrásánál is “megtaláljuk Soros Györgyöt”, ezt a “derék, magyar embert”. Orbán szerint azért fontos tisztán látni ebben a kérdésben, mert meg kell védeni a magyarokat a megvett politikusoktól.

Pár hét és csökkenni fog az "inflációs láz"

Orbán Viktor a magyar gazdaságot érintő kérdésekre azt mondta: az inflációt nem szabad nézegetni, azt le kell törni. Hangsúlyozta:

Az infláció elleni vakcinát a magyar kormány beadta, ez dolgozik is

Orbán Viktor elmondta továbbá, hogy az emberek látni is fogják, hogy a injekciók hatnak már februárban-márciusban, ennek nyomán pedig az inflációs láz csökkenni kezd ettől az időszaktól.

Ennek eredménye pedig az lesz, hogy decemberben egy számjegyű lesz az infláció – tette hozzá.

Nyugat-Európában nincs sokszínű média

Ezek után azzal folytatta Orbán Viktor, hogy szerinte Nyugat-Európában nincs hangja népnek a háború kérdésében, azt ugyanis elnyomják. Ott ugyanis – folytatta – egyszínű a média, mert 90 százalék felett globalista kézben van.

Magyarországon ezzel szemben sokszínű a sajtó, itt ugyanis gond nélkül férhetnek hozzá az állampolgárok a liberális, vagy konzervatív megközelítéshez. Németországban – ugyanakkor – ugyanazt olvassák a háborúról a baloldali és jobboldali újságból is – mondta Orbán Viktor. (A héten egyébként a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs beszélt arról, hogy aki uralja egy ország sajtóját, az uralja a gondolkodását is.)

"Vétózni fogunk újra"

A miniszterelnök szerint a Magyarország a most terítéken lévő nukleáris együttműködést meg fogja vétózni.

Szankciókról beszél Orbán

Egészen messziről fut rá a szankciók témájára Orbán Viktor. 2010-től kezdi a miniszterelnök, aki szerint akkor új korszak kezdődött a magyar politikában, és ennek az új időszaknak a szüleménye az írásbeli nemzeti konzultáció. A legfontosabb kérdésekről (nyugdíj, gender, migráció) tartottak nemzeti konzultációt eddig. És most a szankciókról.

Orbán megjegyezte: a baloldal vitatja, hogy a mostani 1,4 millió visszaküldött kérdőív sok, vagy kevés – mondja Orbán Viktor. Megjegyezte: “Aki nem küldte vissza, az rábízta a többiekre.” A visszaküldött kérdőívek pedig azt mutatják, hogy a magyarok döntő többsége szerint a szankciók Ukrajnának nem segít, az oroszokat nem kényszerítik térdre. Orbán elmondta, hogy megkérte a stábjától, hogy számolják ki, hogy Magyarországnak mekkora veszteséget jelentenek a szankciók. Eszerint pedig

3760 milliárd forintot fog Magyarország veszteni idén a szankciókon. Ennyi növekedést veszít az ország.

Orbán hozzátette: ez az összeg a magyar állampolgárok által fizetett szja nagyjából.

Háborúval kezdődik az interjú

A tankszállításokkal kezdett Orbán Viktor kormányfő. A nemzetközi fegyverszállításokról azt mondja: amíg ő a miniszterelnök, Magyarország nem fog belesodródni a háborúba. “Ha a baloldal lenne kormányon, már mi is benne lennénk a háborúban, mint háborús szállítófél.” A baloldal szerinte azt tenné, amit mondanak neki.

Arról is beszél a magyar kormányfő, hogy százezres az emberi veszteség, ezért mielőbb be kell fejezni a háborút, és békére van szüksége.

Olvasói sztorik