Belföld

Tagadja a dunaharaszti házaspár életére törő féltékeny férfi, hogy övé a fegyver, 14 évet kértek rá

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Vármegyei Főügyészség azzal a 47 éves K. Jánossal szemben, aki két évvel ezelőtt a volt barátnőjére és annak férjére támadt egy pisztollyal Dunaharasztiban. Több ember életét is veszélyeztette a többször is elsütött fegyver.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 14 év börtönt és 10 év közügyektől eltiltást kértek a férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem az övé a fegyver és azt sem tudja, miről van szó.

K. János 2020-ban pár hónapig szerelmi kapcsolatban volt a férjétől külön élő nővel. A nőt a férje néhányszor felkereste békülési szándékkal és az elkövető már ekkor is azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni. A nő végül visszament a férjéhez, amit az elkövető nem tudott elfogadni. Az ominózus napon magához vette a korábban általa illegálisan szerzett éles lőfegyverét, majd Dunaharasztiba ment, hogy leszámoljon a nővel és férjével.

A pár többedmagával lakott egy albérletben. Az elkövető járt korábban a házban, így ismerte annak beosztását. Kihasználva, hogy a ház nyitva volt és a célpontjai a konyhában voltak, belopózott a szobájukba és várta őket. Végül a férj lépett először a szobába, akivel dulakodni kezdett és elővette a fegyvert is. A dulakodás során az előtérbe kerültek, ahol a nő a férje segítségére sietett, miközben a többi lakótárs is köréjük gyűlt.

A nőnek végül sikerült az elkövető kezéből kicsavarnia a pisztolyt és bedobta a szobájukba. Az elkövető a fegyver után ment és azt újra felvette. A férj ismét dulakodni kezdett vele, hogy megszerezze a pisztolyt, ennek során az elkövető megpróbálta őt meglőni. A fegyver elsült, de a lövedék az ágyba fúródott és nem találta el a férjet.

Ekkor érkezett a férj segítségére egy másik, szintén a házban lakó férfi, aki szintén megpróbálta elvenni az elkövetőtől a fegyvert. Ám az ismét elsütötte a pisztolyt, azonban a vele dulakodó férfinak sikerül a fegyvert tartó karját ellöknie, így a lövedék a falba csapódott. Ezután az elkövető elejtette a fegyvert, amit a nőnek sikerült kivinnie a szobából.

Az elkövető lövései során a mindössze 11 négyzetméteres szobában a hajdani barátnője, annak férje, valamint több lakótárs is jelen volt. A lövedékek becsapódása, illetve azelőtt az egyes berendezési tárgyakon vagy a falon történő esetleges irányváltásai miatt több ember élete is veszélybe került.

A Pest Vármegyei Főügyészség több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt állítja bíróság elé a támadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik