Belföld

Schadl-ügy: feljelentés a kompromittáló anyagok megsemmítése miatt

A jobbikos Lukács László György hivatali visszaélés gyanúja miatt fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ellenzéki alelnöke közösségi oldalán tudatta, hogy feljelentést tett, mert az ügyészség tavaly májusban megsemmisítette a Schadl György széfjében korábban talált kompromittáló anyagokat.

Lukács László György azt írta, a Völner–Schadl-ügyben eljáró nyomozó hatóságok módszere banánköztársaságokat idéz, felveti annak alapos gyanúját, hogy maguk is súlyos bűncselekménybe keveredhettek. A jobbikos politikus a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Szerinte a közszereplőről készült kompromittáló felvételek birtoklása felveti a személyes adattal való visszaélés, a zsarolás vagy legalábbis annak előkészítésének a gyanúját, ezért kérdéses a hatósági eljárás jogszerűsége. Úgy vélte, alapos a gyanú a hivatali visszaélésre is, ezért kérte a nyomozás elrendelését, a tényállás alapos kivizsgálását, az elkövető(k) büntetőjogi felelősségre vonását.

Kapcsolódó
Magyar György: A Schadl-széf ügye a jogállam halála
A Népszava arról ír, hogy a kompromittáló anyagok ledarásával valakinek nagy szívességet tettek. Közben egy medvebőr miatt külön eljárás indult. Egy jobbikos feljelentést tett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik