Belföld

A Schadl György széfjében talált kompromittáló felvételeket megsemmisítették

Az ügyészség döntött így, mivel azoknak nem volt közük a korrupciós ügyhöz.

Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.

Az ügyészség szerint ez volt látható azokon a fotókon, amelyeket a végrehajtói kar elnökénél tartott házkutatáskor még 2021 novemberében találtak két DVD és egy számítógépes üzenetváltás mellett. Schadl György akkor azt állította, nem tudott sem a felvételekről, sem arról, miként kerültek azok a páncélszekrényébe. Az ügyészség szerint azok egy közéleti személyre nézve lehettek kompromittálóak. Most az rtl.hu írta meg, hogy a Schadl-Völner-ügyhöz nem kapcsolódó bűnjelek egy részét visszaadták, a kompromittáló felvételeket viszont megsemmisítették.

A portál által megismert nyomozati iratok alapján az ügyészség nem tartotta indokoltnak kivizsgálni, történt-e valamilyen bűncselekmény a felvételekkel kapcsolatban. Tekintettel arra, hogy az eljárás során arra más sem jelentett be igényt, ezért – mivel azok értéktelenek – a lefoglalt tárgyakat megsemmisítették. Az RTL Híradó korábban megkereste a DVD-n feltüntetett közszereplőt, aki azt mondta, nem ismeri Schadlt, őt nem zsarolták meg, el sem tudja elképzelni, hogy róla kompromittáló felvétel készült volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik