Belföld

„Másik rendőrgyilkosság lesz, ha nem hagyod el a házat”

Felfüggesztett börtönre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság azt a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt nyírségi férfit, aki megöléssel fenyegette a rendőrt három nappal ezelőtt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint január 21-én mentek ki a rendőrök a nyírségi ingatlanhoz, ahol egy körözött nővel szemben intézkedtek, mert nem töltötte le azt az elzárást, amit egy szabálysértési bírság be nem fizetése miatt kapott. Az intézkedéskor a nő édesapja is a házban tartózkodott, aki az egyik, általa korábbról ismert rendőrrel kiabált, azt kifogásolva, hogy milyen alapon ment be a házba, majd távozásra szólította fel.

A rendőr közölte a férfival is az intézkedésük okát, egyúttal felszólította a férfit a cselekményének abbahagyására. A férfi ennek nem tett eleget, tovább kiabált a rendőrrel, hogy hagyja el a lakást. Az elkövető többször megszurkálással, a torkának elvágásával, megöléssel, illetve a fejének szétverésével fenyegette meg a rendőrt, és mindezek nyomatékosítása érdekében a január 12 -én megölt budapesti rendőr esetére utalva azt közölte, hogy “másik rendőrgyilkosság lesz”, ha nem hagyja el az ingatlant.

A férfit a rendőrök előállították a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségre, ahol őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A férfi a kihallgatás során beismerő vallomást tett.

A regionális nyomozó ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Nyírbátori Járásbíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit, de ennek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik