Belföld

Két gyanúsítottja van a méregdrága hókotrásnak

Farkas Norbert / 24.hu (illusztráció)
Farkas Norbert / 24.hu (illusztráció)
A vádemelésről még nem döntöttek.

Az egykori Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézmény, a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) drága hóeltakarítási ügyéről kérdezte a legfőbb ügyészt Hadházy Ákos. A független képviselő arra volt kíváncsi, hogy áll az évek óta húzódó nyomozás a hó- és síkosságmentesítés túlárazása ügyében.

Mi történt azóta, hogy az ügyészség a megszüntetett rendőrségi eljárás folytatását rendelte el még 2020. július 7-én. Sikerült-e azóta tisztázni a tényállást, összehasonlítani a piaci árakat és a hasonló megrendeléseket, hallgattak-e ki tanúkat, van-e gyanúsítottja az ügynek.

Polt Péter válaszában közölte, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya 28 személyt tanúként, 2 személyt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki.

A nyomozó hatóság a befejezett nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Budapesti IX. Kerületi Ügyészségnek, ahol

a vádemelés kérdésében való döntés meghozatala folyamatban van.

A TKKI 2015-ben a miskolci, ózdi és kecskeméti igazgatóságait érintő hóeltakarításra, síkosságmentesítésre írt ki közbeszerzést 25 millió forintért, amelyet egy hivatalosan reklámcégként működő budapesti vállalkozás nyert el. A túlárazás miatt Hadházy Ákos tett feljelentést, a nyomozás éveken át tartott, azt a rendőrség először lezárta, de az ügyészség az eljárás folytatására utasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik