Belföld

Tényleges életfogytiglanra ítélték a brutális salgótarjáni kettős gyilkost, élettársa tíz évet kapott

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék M. Szabolcsot, aki két hajléktalant is meggyilkolt Salgótarjánban. A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi feltételesen sem bocsátható szabadon. Az egyik emberölésben részt vevő élettársa, V. Szilvia tíz évet kapott, ő a büntetés kétharmada után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A pár Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky út környékén, az Öblösüveggyár mögötti részen található híd alatt élt hajléktalanként. Két és fél évvel ezelőtt csatlakozott hozzájuk, az egyik későbbi áldozat  Zs. J. M. is. A férfi szexuális kapcsolatot akart létesíteni V. Szilviával , ezért a nő élettársa ötször belé vágta a kést. Ezután V. Szilvia elvette a párjától a kést, és további két alkalommal megszúrta a férfit.

M. Szabolcs ezután felszólította az élettársát, hogy rejtse el a holttestet a közelben lévő szemétkupacban, s azt rongyokkal takarja le, melynek az asszony eleget is tett. A hajléktalan pár ezután máshová kucorodott be.

2021. január 11-én M. Szabolcs  az egyik nőismerősével, O. G.-vel töltötte a nap nagy részét, akivel együtt italoztak. Az esti órákat a salgótarjáni buszpályaudvaron töltötték, ahonnan végül este fél tizenegy kerüli időben, a Plazma Center közelében található híd alatti részre mentek ittasan, hogy meghúzzák magukat éjszakára. Később azonban szóváltásba keveredtek, mert a nő sértő dolgokat mondott a férfi élettársáról, V. Szilviáról. A férfi ököllel nekiesett, majd egy késsel legalább tízszer megszúrta őt, majd a kést a patakba dobta.

O. G. még ezután is tovább szitkozódott, ezért M. Szabolcs még többször megszúrta, hogy kioltsa az életét, majd a sorsára hagyta áldozatát és lefeküdt  aludni. A szétkaszabolt nő a helyszínen meghalt. A férfi az elhunyt nő mellett töltötte az éjszakát, majd távozott a helyszínről. Az áldozat holttestét másnap délelőtt a férje fedezte fel.

A Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem emelkedett jogerőre, ugyanis az ítélet ellen M. Szabolcs és védője a Zs. J. M. sérelmére elkövetett emberölés vonatkozásában felmentésért, míg az O. G. sérelmére elkövetett emberölés kapcsán a büntetés enyhítése érdekében védője pedig a cselekmény téves jogi minősítése miatt fellebbezett.  V. Szilvia és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik