Belföld

Pert vesztett a Válasz Online ellen a Schiffer András által képviselt DK-s politikus

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A Fővárosi Ítélőtábla hétfői jogerős ítélete szerint a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore-cégét – adta hírül a lap.

Gyurcsány Ferenc pártjának székesfehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judit a „jó hírneve” megsértése miatt indított perben egymillió forintot követelt a Válasz Online szerkesztőségétől, miután az nyilvánosságra hozta a céges kapcsolatait. Rácznét az LMP egykori elnöke, a politikusi pályája után ismét ügyvédként dolgozó Schiffer András képviselte.

Ráczné ellenzéki előválasztási kampánya közben vihart kavart ügyben a politikusnő és üzleti körének céghálójában három offshore-cég is felbukkant. Közülük a Greco Invest Vagyonkezelő és Hasznosító Kft.-ben tulajdonos delaware-i Minos King Global Business LLC-t képviselte Ráczné, a tulajdonostárs, a Greekhome Ltd. pedig egy másik offshore paradicsomban, Nevisben van bejegyezve.

Ráczné ennek ellenére is versenyben maradt az előválasztáson, de végül kikapott.

A 24.hu tárta fel, hogy a DK-s politikushoz köthető cégeken kívül is több tucat, Nevisben bejegyzett offshore ugrik elő a magyar cégadatbázisból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik